Tutorial Gambar Senget di Blogskin


sebelum dihalakan cursor

selepas dihalakan cursor
Hey hey there!! Gong Xi Fa Chai yea..Ok tuto kali ni Diya nak share ngan korang ,bila kita halakan cursor dekat gambar,gambar tu jadi senget? Nak try? Jom


1.Pergi>> Template

2.Serentak tekan CTRl+F dab cari kod body {

3.Paste kod di dekat atas kod yang dicari di step 2

img{ margin: 20px; border: 5px solid #eee; -webkit-box-shadow: 4px 4px 4px rgba(0,0,0,0.2); -moz-box-shadow: 4px 4px 4px rgba(0,0,0,0.2); box-shadow: 4px 4px 4px rgba(0,0,0,0.2); -webkit-transition: all 0.5s ease-out; -moz-transition: all 0.5s ease; -o-transition: all 0.5s ease; }img:hover{ -webkit-transform: rotate(-7deg); -moz-transform: rotate(-7deg); -o-transform: rotate(-7deg); }
4.Preview dan save!

Thanks :Atin

Hadiah Baju Peplum Saya sudah Sampai!


Sedang aku tengah online time zohor tadi,tetiba.......

TING TONG!!!

Loceng rumahku berbunyi.Ntah siapa la yang datang time2 mata tengah lali ni.Bila aku bukak je pintu,then en tiba2 ada uncle posmen datang.pos laju.Lepas je ku tandatngan envelope tuh,aku bukak then ,isi dalam dia ialah....



Pink gitu dress ni.


Hadiah GA dah sampaii!!!!!! Kalau korang still ingat dia menang baju peplum ni sebab contest ni

Inilah tuan penganjur tu akak Farhanah.Click sini untuk ke blognya



And inilah boutique yang diorang ambil timeline cover yang aku design tu...Jom terjah butik Full House
jom lawat
Thanks korang ! Nanti boleh la pakai dress pi jenjalan..lalala

Contest End On My birthday! Haha

Assalamualaikum there..
http://syud.blogspot.com/2013/01/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html


(Sila click dekat gambar kalau tak clear tulisan dia)
An adaptation story from a movie Tangled by Diya Sesame :)
Maka tersebutlah kisah seorang a long-blonded hair princess yang sudah lamaa couple dengan seorang huntsman ni.Diorang ni dah lama couple and it's time untuk diorang kahwin.So pada satu malam diorang pun bertemu .Tapii....


The huntsman : "Really! SO kita akan kahwin la kan?"
Princess :"Mesti laa!! "

" Yeayyy i'm gonna be a wife soon! "









Jadii disebabkan beg Polo Benedetti yang kak Syud hadiahkan tu,diorang pun jadi kahwin  :3
Kemudian,beberapa hari lepas tu,berlangsunglah majlis perkahwinan diorang dengan gilang-gemilangnya.




The End :)







S : Sebab hangbag tu ada 3 compartments.Saya ni jenis yang suka sumbat segala mak nenek dalam beg.Jadi,bila ada 3 zip,boleh letak banyak barang

Y : "Ya Allah,aku menang!".itulah perkataan yang akan saya sebut dulu kalau saya menang instead of hooray.Others may say start dengan huruf Y jugak,tapi "Yeayy!" Ehh,,ye ke?? Sory nyeh 

U : Usaha sudah saya lakukan

H: Hadiah daripada kak Syud !

A : Ada persamaan dengan beg tu dengan gown princess dalam cerita fairytale tu.That is,colour dia.Dua2 pink


D : Dalam banyak2 beg yang saya ada,yang paling mahal pun just burberry je,tak se-vogue polo

A : And lastly,sebab beg ni amanat daripada princess tu untuk hantaran wedding dia :)


Freebies Background Universe

Background ni originally Diya ambil from google.the rest,Diya re-tweak balik.Enjoy!
'
http://3.bp.blogspot.com/-rY_P_G6t5RY/UQ-zD6oLa2I/AAAAAAAAB0s/AsJ0J-R22gc/s1600/grey.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-N4hwigZxqFY/UQ-zDyjwPOI/AAAAAAAAB0w/ND-JDbGdG_A/s1600/merah.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-UPvsxa4idqY/UQ-zFIuTf8I/AAAAAAAAB08/_v6TVnh0VqY/s1600/purplishblue.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-4qRktB7LVrI/UQ-zFtzMfjI/AAAAAAAAB1E/shTM-_XNcJA/s1600/turqoiseblue.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-pJXNezwQ3b0/UQ-zFl62UXI/AAAAAAAAB1I/qszqAKD66eA/s1600/mossgreen.jpg
Kalau nak ambil pape,komen dulu k


22th Birthday GiveAway

Hadiahnya ialahhh:


  • Victoria Secret Love Spell perfume original
  • Beg
  • Tudung bawal rainbow pastel colour
  • Flower crinkle shawl
  • Fishtail skirt mint
  • Tudung sponsored by Paisley Paradise
  • Hot Perfume sponsored by Aisyah Taib (2 pemenang)
  • Topup RM10 sponsored by Muja
  • Topup RM5 sponsored by Farah Shahirah
  • Review blog by Farah Shahirah (2 pemenang)
  • Hadiah misteri (top referral)
  • 12 blog akan dipilih untuk dimasukkan dalam bloglist anis
  • Everyone get 22% off at Thianis Fashion Lab (from 22 December 2012 till 22 February 2013)

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

click banner untuk join
Hadiah yang awesome lagi fabolous ialah


Segmen Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

Salam. malam ni aku join satu GA from Leeyana Amzar.Dalam segmen ni,kena state apa lagu favoutite saya.Ok so here's my loved one

Tajuk Lagu : Diamond
Artis : Rihanna

Kenapa minat lagu ni? Tak 'kotor' ke lirik dia? <-- (some  might thought bout it)
Sebab lagu ni bagi aku tak se'kotor' lagu dia yang lain.and lirik pun sesuai untuk semua .Tengok ni,sebahagian dari liriknya

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky


Ada banyak maksud kan? Untuk kawan,parents,kejayaan & love.Kalau nak tengok full lirik,boleh click sini k

Ditag : Bieyha,Iana