Freebies 10 Background Tribal

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png 
Hey hey there! Freebies kembali lagi.Supposed to be,freebies ni Diya kasi last week.but since my internet connection was'nt soo good,soo kena laa tunda.And today la harinya.

hehee...Enjoys dear !

http://2.bp.blogspot.com/-hgWtTb8eIKM/UZyPXcXiu8I/AAAAAAAACV4/3A-Q5LbcOzw/s1600/capture-20130516-232417.png

http://2.bp.blogspot.com/-hgWtTb8eIKM/UZyPXcXiu8I/AAAAAAAACV4/3A-Q5LbcOzw/s1600/capture-20130516-232417.png

http://3.bp.blogspot.com/-fQPsUbVM_yk/UZyPb6RoL-I/AAAAAAAACWA/aRyuOMQo1iM/s1600/capture-20130516-232456.png

http://4.bp.blogspot.com/-fXuVE8jHa2w/UZyPgDuucwI/AAAAAAAACWI/2cqKXlS8RyI/s1600/capture-20130516-232517.png

http://1.bp.blogspot.com/-01QfUbtUf6E/UZyQUXThVyI/AAAAAAAACWw/S9Jff56p1_w/s320/capture-20130516-232559.png

http://3.bp.blogspot.com/-w1RBX0yDW6I/UZyPvxSzHGI/AAAAAAAACWQ/AYSVies6nCI/s1600/capture-20130516-232622.png

http://4.bp.blogspot.com/-sK9DOiB1fCs/UZyPyKUXNXI/AAAAAAAACWY/t6N7pr-rF9E/s1600/capture-20130516-232639.png

http://4.bp.blogspot.com/-UK9OSLtiQDA/UZyP7zYNv9I/AAAAAAAACWg/pEV34L7jZSA/s1600/capture-20130516-232703.png

http://4.bp.blogspot.com/-CWNPNbhv3s0/UZyQDkRCJvI/AAAAAAAACWo/BOsjeMJX3hg/s320/tumblr_m4glc2RAvx1qd4ej2o1_500.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-Cz5K57GttTg/UZyQaP6EI4I/AAAAAAAACW4/DMJJXDh-Kvg/s320/tuogquos-illustration-art-pattern-designer-native-tribal-navajo-tumblr-iphone-tee-fashion-experimental-animal-print-textile-clothing+(1).jpg

KREDIT
Google
Tumblr 

Tak tahu macam mana nak tukar background blogskin?boleh refer my tutorial ya

Kalau nak ambik pape,komen dulu k


 photo sain_zpsee968bcf.png

Giveaway Camera Coins Bank by Nadnod Azizan

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png 


 Assalamualaikum..GA by kak Nad is back..ok kalau sebelum ni bawal bercorak,now piggy bank.cute sangat

Korang semua nak? Senang je

1. sila Follow blog kak nad, like fanpage facebook dan instagram kak nad.Instagram



2. create an entry(title giveaway by Nadnod Azizan) beserta dengan banner giveaway dan make a short essay which color do you choose and why?

Diya nak warna PINK

Why? sebab sebelum ni hajat nak Nikon 1 warna pink kat my mom.tapi tak kesampaian  sebab          mak dah belikan camera lain.So,dapat piggy bank pink pun,dah cukup syukur.tengok ni


This what i want ,DULU.
 

 This what i want ,NOW
.
Nak sama kan?wee~love u kak nad =)


 photo sain_zpsee968bcf.png

Pilih, Klik dan Menang (1st Giveaway by Mahirah Muhamad)

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png 

Cinta hati Section A :
Header Transparent

Cinta hati Section B :
Maxi Dress



 photo sain_zpsee968bcf.png

GA doodles eklusif.

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png
click banner sayangs :)

Saya nak pastel colours :)

Tudung : #F7819F
Cawan : #A9F5F2

 photo sain_zpsee968bcf.png

30th BIRTHDAY GIVEAWAY..!!!

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png

Syarat-syaratnya mudah sesangat!


i)             Copy banner Birthday Giveaway (ditaja oleh Encik d0d0l)

ii)            Buat entry ringkas bertajuk KENAPA SAYA SUKA BACA BLOG TOWMATER

(20 patah perkataan pun cukup ^-^v)

iii)           Letak link kat bahagian komen

Kenapa Diya suka baca blog towmater?
Sebabnya,walaupun Diya muda,tapi Diya sukaa sangat baca story pasal anak akak,
tips kesihatan and yang paling bestnya pasal life as a wife.
wahh.. #gatal 
ahahah tunggu la 5 6 tahun lagi Diya kahwin.



Dan..
satu entry akak yang paling saya tak boleh lupa sampai sekarang ialah entry ni

Why?
Sebabnya..
gaya Hakim tidur sebijik macam Diya time kecik-kecik dulu.
Serious!
Ada lagi gambar-gambar Diya tidur gaya macam Hakim.
Nak upload segan larh.

alahaii cutenye 

Oklah untuk Mama Hakim,ni kawan-kawan Hakim nak wish nih :)



 photo sain_zpsee968bcf.png

Segmen: Doodle Lappy by Miraa Hussin

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png 


Saya buat tema colour block.
A : F0993C
B : 0DD9C1
C ;:FAF061
D :B227F2
E : ABABAB
F : B1E6E5
G : 000000
H : FF4DBB


 photo sain_zpsee968bcf.png

Mega GiveAway By Adam Faiz

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png 
                                           DUE DATE:25 MEI 2013
1.Follow blog ni
2.Buat entri yang bertajuk "Mega GiveAway By Adam Faiz"
3.Copy,banner kat atas tu,dan backlinkan ke entri ini
4.Tinggalkan Link penyertaan korang kat kotak komen  di  entri ini SAHAJA
5.Wajib FOLLOW ,LIKE,KLIK sponsor.
6.Warganegara MALAYSIA sahaja
Orait done all :)
 photo sain_zpsee968bcf.png


Segmen: LUPUS Awareness Month


 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png
Assalamualaikum semua.Waktu baca blog Deno,mula-mula memang tak tahu apa itu SLE? Korang semua tahu? Kalau tak boleh ke blog http://dayangdeno.blogspot.com/ 

Banyak sangat-sangat info kat blog Deno pasal SLE.Yup memang kita rasa yang mungkin kita takkan dapat SLE ni .Sebab apa? sebab kita tak ada awareness pasal SLE..kita rasakan yang kita sihat.Tapi ingat Allah S.W.T Maha Agung.sesiapa je boleh dapat kalau takde kesedaran.

http://dayangdeno.blogspot.com/p/apakah-sle.html

And Diya pun tak ketinggalan join Segmen: LUPUS Awareness Month by Deno ni.

Tak lupa jugak,Diya pun kembangkan sikit minda ni.Selain blog Deno,korang jugak boleh terus ke  website http://www.lupusmalaysia.org/

Kat situ,korang boleh bantui dengan menderma,kempen dan banyak laa.



Boleh jugak tahu lagi info-info pasal SLE kat situ



Hubungi PSLEM
No.TALIAN BANTUAN: 03-7957 7672
Masa: 9.00 pagi - 9.00 petang (12 JAM)


Dan ini bannernya.

Ada dua banners.setiap banner ada maksud tau
Maksud
Maksud utama jam rama-rama tu sebenarnya ialah masa.Macam yang dalam blog Deno ada kata
:ramai di antara kita masih belum mengenali penyakit SLE yang merupakan penyakit kronik yang juga boleh membawa maut
Jadi,banner ni melambangkan masa.Masa yang
ada untuk kita semua sedar pasal SLE sebelum terlambat
sebab masa berputar,jantung berdenyut.Allah jua yang tahu :)



Maksud
Background Ungu : Warna untuk pertumbuhan spiritual falsafah kejayaan dan sikap yang positif
Rama-rama : Butterfly Rash

Jadi buat Deno,Diya (ehh D-D :) harap Deno kuat dalam mengahadapi cubaan ni ya.Insyaallah orang bersabar ganjarannya besar :)

Selamat bersegmen taggies:

 photo sain_zpsee968bcf.png

1st GiveAway by storysalawakya.blogspot.com and VIVALICIOUS SHOPPING HOUSE

 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png 




#Syarat-2 penyertaan :


  • Mesti ada blog dan juga FB.
  • Malaysian.
  • Like official page nie Vivalicious Shopping House dan follow blog nie. *untuk ketahui info terbaru*
  • Tampalkan banner GA yang tak bape nak cantik nie dan backlink banner nie.
  • Create 1 entry mengenai GA nie dan tinggalkan link GA di ruangan komen ini.
  • Tag sekurang-kurangnya 3 blogger lain *lagi ramai lagi meriahkan* dan make sure dorang tahu dorang kena tag.
  • Tempoh GA nie bejalan lebih kurang 2 minggu. Bermula dari 16 Mei 2013 - 30 Mei 2013 .
  • GA ini akan terbatal dengan sendirinya sekiranya penyertaan daripada blogger kurang dari 50 ORANG. *Jadi korang kenalah promosikan GA nie dan invite blogger lain untuk join sekali ye :) *

meoww!! ehh asal pulak ni..ahahahha ..

Ok lah kalau korang semua visit blog Ieyra (http://storysalawakya.blogspot.com/memang akan jatuh hati sangat dengan headernya.seriously,cute! love it.totally lain dari yang lain



Vivalicious Shopping House juga ada menjual pelbagai jenis dress,bags and banyak lagi la.And terbaru ada peplum Lycrra Dress yang sangat cantik.With diamond :D


And ini beberapa baju yang saya curik. :)
Photo: CODE : 7302 - DARK PINK

MATERIAL : LYCRA

FREE SIZE FIT TO XL ONLY
LABUH 146CM DARI BAHU

Size : Free Size
(Suggested S to L/XL size)

Measurements (Width Only) :

Shoulder : 15~16inch
Bust : 18~20inch
Waist : 16~17inch
Hips : 19~20inch
Length (shoulder to floor) : 56inch

Photo: DRESS 
LENGTH : 77 CM
BUST : 74-90 CM
WAIST : 76 - 86 CM

TOP
LENGTH : 54 CM
BUST : 100 - 130 CM
SHOULDER WITH SLEEVE : 48 CM

SIZE : FREE SIZE
MATERIAL : COTTON + CHIFFON

Photo: Promosi!! tinggal 1 je.. (hot stuff)
RM 75 aje...
Kod color : Yellow/Brown

Material : Lycra (Lembut, sejuk dan sedap pakai)

Ukuran lebar 
Bahu : 15 - 18 inch 
Dada : 17 - 20 icnh
Pinggang : 15 - 17 inch
Pinggul : 18 - 22 inch
Labuh : 56 inch (sesuai utk ketinggian 165cm ke bawah)

Photo: Inginkan beg fesyen terkini ?
Pelbagai pilihan yang ada untuk kaum adam dan juga kaum hawa. Sesuai utk ke kolej, ke tempat kerja atau bersantai. Terdapat pelbagai pilihan yang menarik buat anda .

Visit my page for details : Vivalicious Shopping House
or pm admin for purchase.

tq :)

Photo



Berminat join dan shopping? click here ladies!

Blog :                 http://storysalawakya.blogspot.com/
No.Telefon :      017-656 8583

 photo sain_zpsee968bcf.png