Tutorial Hujan di Blogskin Versi Baru

culik doodle arif.thanks :D
Hey hey there!! Salam..Haritu tutorial pasal Effect Hujan di Blogsin..Kali ni still the same,hujan.Tapi a bit different sebab hujan ni macam hujan yang betul-betul hujan..Ok lah kalau korang still tak faham,korang try dulu k.

1.Pergi >> Template

2.Serentak tekan CTRL + F dan cari kod </html>

3.Then paste kod bawah ni di atas  kod yang dicari di step 2
<script type="text/javascript" language="javascript" charset="euc-jp" src="http://www.hapinemu.net/fobp/bp092/bp092.js"></script><p><a href="http://www.hapinemu.net/blogparts/"></p>
4.Preview dan Savee!!

-senang kan?? blink2 :)

15 comments:

  1. oooo..mcm tu ke? nnti free nk try lah. tq sharing!
    psstt: tau ke cara nk kecilkan gambar cik bieha kat header blog akak ni. besau sesangat. bantu yer. tq!

    ReplyDelete
  2. sorry beiha..link yg beiha hantar tu tak boleh buka..if x boleh sangat beiha juz bg infomasi tu dkt ruang komen..

    ReplyDelete
  3. yey!!dah jadi..thanks 4 sharing =)

    ReplyDelete
  4. kak saya copy link tau..thankz 4 sharing...

    ReplyDelete
  5. kak, saya ambil tau. terimakasih

    ReplyDelete
  6. kak boleh tak tunjuk cara nak masuk lagu dalam blog?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. terima kasih :D syukran ya ukhti

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum..saya ambil eh nak try buat menjadi ke tak . mekasihhh :)

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)