Tutorial Cute Emoticon dalam post di blogskin

Hey hey there!! haiiiiiii rindu kat korang semua tau...Ok lah harini DIya nak share ngan korang tutorial masukkan cute emoticon dalam post korang.COntohnya macam gambar bawah ni

SEGALA TUTORIAL AND POST INI DIAMBIL 100% DARI BLOG AKUSYAMIRA.BLOGSPOT.COM.SUDI-SUDIKAN sengih
 
 
Hanya untuk pengguna Mozilla Firefox sahaja.

1 Mula² install Greasemonkey di sini dengan menekan button Add to Firefox yang bewarna hijau .Bila dah selesai , sila restart balik Firefox anda .
2 Kemudian, pergi ke http://userscripts.org/ untuk download emoticon² yang kawaii :86:
3 Anda boleh search Emoticon for Blogger untuk mendapatkan emoticon yang sesuai .
4 Bila nak install , tekan button Install yang bewarna hijau .

Pastikan anda menggunakan old editor di Blogger

Blogger > Settings > Global Settings > Old Editor > save
5 Bila anda nak buat new post,emoticon yang si install akan automatically ada dekat new post anda seperti di atas .

Ini di antara script² yang the best :

line
Ok . This part untuk kamu Uninstall emoticon² yang kamu tak berkenan dan rasa nak buang happy

OK . Pergi ke bar firefox anda dan pilih Tools > Greasemonkey > Manage User Script .Rujuk gambar di atas .
Nanti akan keluar something mcm gambar kat atas . So, pilih mana² emoticon yang kamu nak buang dan tekan uninstall . Kalau anda still nak simpan emoticon tapi tanak guna , untick pada kotak Enable :face55: 

Thanks :sis myra 

35 comments:

  1. cantikkk!! bleh guna nehh.. hohoh :P

    ReplyDelete
  2. sayangg . tengss sesangat :) menjadi ..

    ReplyDelete
  3. wink3!! kite dah dpt emotion tuhh... tq :))

    ReplyDelete
  4. thanks, sye guna tutorial ni :)

    ReplyDelete
  5. same2...jgn lupa thanks dekat sis myra same k.hehe

    ReplyDelete
  6. sis kalau guna google chrome mcm mane pulak??

    ReplyDelete
  7. Sis kan dah install benda cartoon tu tapi takde pun?

    ReplyDelete
  8. Alaa.. Tpi...Sye takot Nak INSTALL banyak Banyak...Takut VIRUS kee.. Hacker ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe x de kot sebab slame ni Diya pake x de pun

      Delete
  9. Replies
    1. kdg2 dia load lmbt ckit.try tnggu dulu :)

      Delete
  10. xde ke tuto utk pengguna google chrome?

    ReplyDelete
  11. kalau diya buat tuto utk pengguna google chrome, shout kat blog onna ya :) http://mahaneyamran.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Sis, kalau guna Google Chrome x boleh eh ?

    ReplyDelete
  13. Wah.. dah jadilah ! thank you sis :)

    ReplyDelete
  14. kalau guna google tak boleh ke ?

    ReplyDelete
  15. salam semua :)
    setakat nie Diya x jumpe lg emoticons dekat google chrome..nnti klau Diya ada jmpa,Diya post k

    ReplyDelete
  16. kak, xde ke tuto utk google chrome?

    ReplyDelete
  17. Kalau yang tak guna old editor macam mane ?

    ReplyDelete
  18. Kalau tak gune old editor macam mane ? Cause dah pergi pada Settings tapi tak jumpa Global Settings tuh O.o

    ReplyDelete
  19. kalau tak guna old editor camne ea ?

    ReplyDelete
  20. yup2.. kalau xda old editor cmne ? global setting x jumpa pon.. :(

    ReplyDelete
  21. Kalau tak guna old editor macam mana?? Dekat setting saya tak jumpa punglobal setting tuh...

    ReplyDelete
  22. Diya ... nape saya x jumpa global setting tuu & old editor ... nk cari kat mne yerk ?! :)

    ReplyDelete
  23. nak jugak.. tp tak jmpe global setting tu..
    mcm mne ek? :(

    ReplyDelete
  24. global setting na cari kat mana eh ?
    mintak tlg sangat9
    reply kat cbax fatin eh
    tengs.

    ReplyDelete
  25. tak jumpa global setting.
    mna nak cari ?

    ReplyDelete
  26. Kak diya,,interface baru takde pun global setting tu nak tkr pd old face xboleh
    sbb time create dlu memg yg bru dah.Kak blh tlg?sebab global setting memg takde.Hope kak boleh bantu , thanks !! sangat2 mengharap
    -waiting you-

    ReplyDelete
  27. Kak , global settings tk de pun.. nk cari camne... tpi nk sgat ikon comel2 tu :( help please....

    ReplyDelete
  28. Blogger > Settings > Global Settings > Old Editor > save
    knapa setting xda cmni..kat mana eh cari?

    ReplyDelete
  29. Tak ada pun Global Settings -> Old Editor?

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)