Tutorial Letak 'Langsir' Dekat Blogskin

myflawedfairytale:

☾☆✞ my flawed fairytale ✞☆☽

Hey hey there!! Aloo...Ok harini Diya nak share ngan korang cara nak letak 'langsir' dekat blogskin korang.Bukan langsir la,tapi scallop edge.Saja letak nama merepek kerepek tu,Ni la scallop edge tu

1.Pergi >> template

2.Serentak tekan CTRL + F dan cari kod  <html> 

3.Pastekan kod ni dekat bawah kod yang dicari tadi

<div style=" background-image: url(URL IMAGE); top: -10px;  width: 100%; left:0px; height: 44px; z-index: 100; position: fixed; background-hover:filter:alpha(opacity=100);"></div>
4.Korang ganti la dengan URL scallop korang ye,

Kat sini,Diya ada jumpa from blog AZZAH.Thanks dekat Azzah k.^_____^



http://static.tumblr.com/mw3v5cd/GeQlogpt1/03.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/Wuqlogps5/01.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/UEelogpsp/02.png


http://media.tumblr.com/tumblr_looghhx1fc1qf72le.png

http://media.tumblr.com/tumblr_looghrtrgs1qf72le.png

http://media.tumblr.com/tumblr_loogi2CQQu1qf72le.png

http://media.tumblr.com/tumblr_loog0oUNIg1qf72le.png'

http://media.tumblr.com/tumblr_loogjeWg871qf72le.png

http://media.tumblr.com/tumblr_loogieAxAL1qf72le.png

Kalau nak ambil pape,komen dulu k

53 comments:

  1. saya ambil satu :) terima kasih for this cute tuto ;)

    ReplyDelete
  2. gud tuto . dah lme cari. thanks . visit me . :)
    http://nunapringiacyunq.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Kite amik satu eh ! Thanks anyway :)

    ReplyDelete
  4. Kak, dekat template saya xde perkataan tu :(

    ReplyDelete
  5. sya amik satu ;D thanks buat tuto ni k :)

    ReplyDelete
  6. kenapa tak boleh preview? Bila preview dia tulis : "Bad Request". Kenapa? Harap akak boleh bantu.. :)

    ReplyDelete
  7. Akak, ape mksud *2. Serentak tekan CTRL + F dan cari kod
    html*.. Nie pun baru buat blog, tk pham sngat lh.. Hope akk dpat bantu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh refer sini dear
      http://www.lyssasecret.com/2011/05/tutorial-macamana-nak-guna-ctrl-f.html

      Delete
  8. Kak Diya kita amik satu ^_^
    Thanks a lott :))

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)