Travisil Buat yang Sakit Tekak/Tiada suara


Hey hey there! Assalamualaikum semua.Harap semuanya sihat memandangkan keadaan di Malaysia sekarang ni sangat kering,panas dan jerebu.Sangat bahaya untuk kesihatan tambah-tambah lagi bahagian tekak. Once tekak dah kering,air kurang,mula la nak sakit-sakit,tak da suara dan sebagainya.

Jadi bagi sesiapa yang ada masalah macam tak da suara ke,sakit tekak,gatal tekak boleh cuba travisil. 
Mesti ada yang tertanya -tanya travisil ni macam mana rupanya kan?


Haa ni lah rupa bentuk Travisil ni. Macam gula-gula biasa.Cumanya fungsi travisil ni sebagai ubat yang boleh hilangkan sakit pada bahagian tekak.

"Elehh..asal tak makan Strepsils ke atau benda lain?'
Ok lah Diya sebenarnya mula tahu pasal tavisil ni sebab pakar farmasi yang syorkan dan memang sangat-sangat berkesan. Hanya perlu kemam 4 jam sekali dan sekali makan dah boleh rasa hasilnya.




Jadi buat semua pembaca blog Diya,jangan lupa jaga kesihatan.Paling kritikal berkaitan dengan tekak dan jangan lupa minum banyak air suam seeloknya.Bagi sesiapa yang nak dapatkan travisil ni,boleh dapatkan di farmasi. ok? Take care!

Bye =)


2 comments:

  1. nampak macam sedap jer, next boleh cuba ni kalau tak sihat...

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)