Freebies Header K-Pop Chibi

Assalamualaikum semuaa...To all my blog viewers,Diya nak susun 10 jari kemaafan nak minta maaf sangat-sangat.Bukan sebab hari raye k.Tapi sebab semalan,seharian Diya restircted my blog or dengan erti kata lain Diya privatekan blog Diya..Bukan sebab dah tak nak buat tutorials ke ape ke,tapi sebab Diya nak edit blog Diya,Kebetulan plak,template yang Diya pakai bermasalah,soo kena reset lain lah semua..hadoii,,penat ok.Bayangkan almost 5 jam Diya mengadap laptop,semata-mata nak fix masalah tu..Oh ya! btw,kalau korang prihatin (acehh) Diya ade tukar the entire blog kepada wajah baru..Memang Diya sengaja pilih dark theme sebabnye nak kelainan..Selama ni,blog Diyasesame ni,tak pernah 'bergelap'.But,maybe sebab hari raye+ merdeka kot,tu yang nak buat kelainan.Diya nak ucapkan lot of thanks kepada individu-individu ini yang telah Diya refer time nak edit blog.
Tutorials : Kihah,Pija,Amalina and Bihya
Freebies  : Bihya and Pija and Google
Tips:xcyberlink
Soo,sempena tanda minta maaf Diya kepada uollz,ni ada sedikit header simple-mimple yang Diya buat pakai Photoshop and Photoscape.Maaf sebab Diya ni,bukan K-pop lover,soo Diya belasah je,google doodle yg kiut.Kalau korang rase header tu tak sesuai dengan width blog korang,korang boleh resize
http://3.bp.blogspot.com/-oFMNw5Fl_ZU/UEDwdOjl0FI/AAAAAAAABAY/KUZSPxdJgMI/s1600/freeheader1.png


http://4.bp.blogspot.com/-zY0t9q53OHo/UEDwlPdSwNI/AAAAAAAABAg/ODhIdU1SYhI/s320/freeheader2.png


http://1.bp.blogspot.com/-kft-ZKe6fsU/UEDwpkHQZCI/AAAAAAAABAo/P4i_P-cqoTI/s1600/freeheader3.png


http://2.bp.blogspot.com/-fkBfSvvmq5Q/UEDwvxXYFfI/AAAAAAAABAw/vaen3GvOtQ8/s1600/freeheader4.png


http://3.bp.blogspot.com/-DDlOaCy10Ms/UEDxCDc1qRI/AAAAAAAABA4/TNkxp99XbBQ/s1600/freeheader5.png


Refer tutorial ini untuk menukar header



PERHATIAN! 
Saiz sebenar header adalah lebih BESAR daripada atas
Kalau nak ambil pape,sila komen dulu

20 comments:

What do you think? Leave a comment :)