Tutorial Image Hover Part 1 di Blogskin

Hey hey there!!! haiii semua ...Ok lah harini Diya nak ajar korang cara nak buat image hover di blogskin.Soo,kalau korang upload apa2 gambar or semua gambar di blog korang,akan jadi blur and bila dihalakan cursor akan jadi terang macam gambar bawah ni
Sebelum dihalakan cursor

Selepas dihalakan cursor


1.Pergi >> Template

2.Then serentak tekan ctrl + f dan cari kod body {

3.Paste kod bawah ni dekat bawah } lepas kod body dekat bawaah die..ingat jangan silap! paste kod ni dekat bawah simbol }

<style type=”text/css”>img{opacity: 1;}img:hover{opacity: 0.6;} </style>
faham?
Preview dan save!!

7 comments:

  1. salam diya, saya cari body { ni xdak la dkt edit HTML.. mcm mna nk cari bgi ada?

    ReplyDelete
  2. tlng bls..:( saya nk sgt buat totu ni :(

    ReplyDelete
  3. Kak, tak jadi laa. Tak de pun jumpa benda lah bernama body { kat HTML. Nak nangis kita cari

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)