Tutorial Jadikan Bullet Point Kawaii di Blogskin

Hey hey there!! salam ramadhan!! sorry sangat-sangat,sepanjang Ramadhan nie,jarang sangat Diya update kan?? Sebabnya,waktu siang Diya menghabiskan masa untuk zzzzzzzz...hhaha teruk kan?? malam pulak untuk study..haih! tak sihat betul..
 K lah back to our topic.Sebenarnya harini Diya nak ajar korang camne nak jadikan bullet point korang cute.Ni merupakan cara cara nak buat bullet point.Ikut gambar bawah ni je k.







Then bile korang follow tuto Diya nie,ini hasilnya
sebelum

selepas

haa..kawaii kan??? Jom tuto

1.Pergi >> Template
2. Serentak tekan ctrl+ f dan cari kod body {
3.Then,korang pastekan kod di bawah ni dekat bawah } selepas body.Jangan silap pulak tau! mcacam gambar ni





li{list-style-type : none;background-image : url(http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emoteheart.png);background-position : left;background-repeat : no-repeat;padding-left : 2.0em;}

Dapat?? Kalau dapat,tukarkan perkataan merah tu ,kepada URL bullet korang.


http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/eatables2.gif


http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pikachu.gif


http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pandapixel.gif


http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pix/rosescake2.gif


http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/watermelon2.gif


http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emotehottea.png


 http://i798.photobucket.com/albums/yy265/chumaniac/pix/flopetal5.gif


 http://i798.photobucket.com/albums/yy265/chumaniac/pix/flo7.gif


 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pix/flower2.gif


 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pix/bow5.gif


http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pix/star9.gif


-Ini antara bullet yang Diya kasi,kalau korang nak yang sendiri,boleh google / pergi sini k-


-Kalau nak ambil pape,komen dulu k-
Happy blogging!
 

31 comments:

  1. Kak tak jadi :(
    Adik jumpa code body { tuh tapi code bawah dy tak same macam code dalam gambar akak . Camne eh ?

    ReplyDelete
  2. yeyyy, dah jadi. thanks for tutoo :)

    ReplyDelete
  3. thanks kak diya.. akak bnyak tolong sha :D

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)