Tutorial Icon Cute Jatuh di Blogskin

shila cwett sgt2 pkai tudung,,mcn ainan tasneem



Hey hey there!!! salam.selepas beberape hari raye neyh,i kembali dengan tuto baru...tanak cakap panjang,so kita straight to the topic.Untuk tuto kali neyh,,jom kite buat objek jatuh dari atas blog.


Then Click dekat Falling Objects dekat sidebar kanan die.(gambar atas)
2.Ok dapat? lepas tu bile korang click dekat situ dan awak semua akan nampak macam gambar bawah ni
Dah tu,korang click laa dekat mana-mana icon yang korang nak untuk jatuhkan di blog korang,
4.Bile dah ade yang berkenan di hati,click

  • Now korang pergi blog korang,>> Template

  • Serentak tekan CTRL + F dan cari kod <head>

  • Pastekan kod yang korang copy dari Glitter Graphics tadi dekat bawah kod <head>

  • Preview dan savee!!

23 comments:

  1. so cute :)



    NEW ENTRY EINA
    http://cdiena.blogspot.com/2012/08/tutorial-adobe-photoshop-cara-untuk.html

    ReplyDelete
  2. kenape icon tu jatuh kat tepi je-.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh klau mcm tu maybe icon yg wany set sikit je..try adjust bilangan icon die

      Delete
    2. sori nak menyampok sekjap..kak Diya,sye pon same..icon tu jatoh dekat tepi jer..then ,how nak adjust bilangan icon tu??

      Delete
  3. lepas tekan Ctrl+f tuh nak search kod apa?

    ReplyDelete
  4. tak wat lg.nak tawu,apa maksud tajuk nie ehhh? hhhuuhuw

    ReplyDelete
  5. jadi .......... hahahhaa byak nyer code dia. mekasihhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  6. salam . dah jadii . cutee sangat ^^ act , tuto yang lain pun saya guna tapi selalu lupe nk comment . so , saya mintak izin kt sini jelhaa ye ? hehe , sorry ~

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)