Tutorial Cursor Nama Sendiri


Hey hey there! disebabkan ramai gila orang yang request and tanye camne nak buat cursor nama sendiri,soo harini baru la Diya sempat nak buat tuto.Sorry sangat3!! And sorry jugak skali lagi coz tuto Diya kali ni video tutorial.Sebab kalau nak buat explain macam biase,akan jadi panjang giler,soo Diya buat video.korang tengok k ^_^

1.Save mane2 satu gambar kat bawah ni (kalau korang takde lagi pointer cursor korang.Kalau ade x pe)

2.Then follow tutorial dalam video tu k.Oh ya and Diya buat tuto ni 100& online.means takde software yang korang kena download ke ape ke.Sebab Diya tau bukan semua readers download Photoscape,Photoshop... dalam pc korang kan?


http://i.imgur.com/Urhun.jpg

http://i.imgur.com/0JcZ5.jpg

http://i.imgur.com/YNMdU.jpg

http://i.imgur.com/HLApm.jpg

http://i.imgur.com/jwoRf.jpg

http://i.imgur.com/ipKTn.jpg

http://i.imgur.com/BkCgm.jpg

http://i.imgur.com/Z1HfO.jpg

http://i.imgur.com/GR0tr.jpg


http://i.imgur.com/CVl7X.jpg


http://i.imgur.com/aOzX8.jpg

http://i.imgur.com/nxgTR.jpg

http://i.imgur.com/rvhrs.jpg

http://i.imgur.com/boIzL.jpg

http://i.imgur.com/sz0Ei.jpg

Kalau nak ambik pape komen dulu k 



*pastikan on volume kuat2 :D
*untuk tutorial ni,Diya sengaja pilih background hitam

73 comments:

  1. Thanks kak diya. Tutor yang menarik :)

    ReplyDelete
  2. Thanks kak diya :) . Tutor kak diya amat berguna untuk saya :)

    ReplyDelete
  3. Diya diya, cane nk buat gambar kosong tu eh ?

    ReplyDelete
  4. kak.. lps dah buat yg pizap tu, nak buat apa pulak eh?

    ReplyDelete
  5. save dan upload kat blog.then ambik url gambar tu
    http://diyasesame.blogspot.com/2012/01/cara-mudah-dapatkan-url-gambar.html

    Pastu,ikut tuto ni
    http://diyasesame.blogspot.com/2012/01/tutorial-menukarmenambah-cursor-di.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dpt url gambar..and yg tuto menukarmenambar cursor tu macam mana ?? tak faham??

      Delete
  6. sesudah bikin di pizap terus gimana caranya biar bisa munculah diblog

    ReplyDelete
  7. Nak ambik gambar kosong dekat mne ?

    ReplyDelete
  8. kamie nk try lahh, credits nnti ada nama diya erkk (:

    ReplyDelete
  9. Emm , Nak buat cursors yang bernama macam awak buat , tapi saye pelik PiZap tu dia save ke facebook , bukan untuk cursors for blog .

    ReplyDelete
  10. saya ambik 1 ,kay .btw ,thanks .=)

    ReplyDelete
  11. Diya..tak dpt..and tak faham lah..please ajar :*

    ReplyDelete
  12. dear diya ,sy dah buat .tp macam mane nq buat ade sparkling mcm diya pnye ?bole ajar x ?

    ReplyDelete
  13. saya ambil satu, insya'allah akan gunakan, terima kasih.

    ReplyDelete
  14. copy paste satu k...hihi thanks

    ReplyDelete
  15. nak 1 bley x? bagi saya dpat pahala * perasan*

    ReplyDelete
  16. Kak ,, nak amek siket XD Nak letak kat Blog kite :3 Nanti saya credit eh ^^ Thx :*

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)