Tutorial Header Blink-Blink di Blogskin

Hey hey there! wahh tuto lagi! maklumlah cuti sekolah harus dimanfaatkan sepenuhnya.tak gitu? ok la DIya nak share ngan korang cara nak bagi header korang shining and sparkling.tengok pic bawah ni.

sebelum dihalakan cursor


selepas dihalakan cursor

cute kan? ok korang follow cara ni

1.Pergi >> Template

2.Then serentak tekan CTRL + F dan carik kod body {

3.Kemudian,paste kod bawah ni di atas kod  body {


img:hover{opacity:1.0;background: url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1);}

Dah dapat? then tukarkan tulisan merah tuh dengan ape² gambar yang korang nak k.Neyh Diya kasi sikit yang Diya cari dekat Glitter Graphic  and Photobucket


            http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif




           http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif





       http://dl5.glitter-graphics.net/pub/602/602355k2suf9v03y.gif




                        http://dl6.glitter-graphics.net/pub/683/683156k6a7w9s3pn.gif






         http://dl.glitter-graphics.net/pub/1274/1274791or8ew5kzx6.gif

24 comments:

  1. Mcm mnae x bley plak ! Dah save template dah ! Tapi still x wujud kat header sye ! Pening lha !

    ReplyDelete
  2. Pinjam ni. Thankyou kak, tapi header wani buruk. Tak reti nak tuka :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wani,Diya ade wat tuto la camne nak tukar header.have a check ok :D

      Delete
    2. omg thanks!! da berjaye

      Delete
  3. waa cantik lah sis...saya amik satu tau...tq much ><

    ReplyDelete
  4. @nur faradilla kite wat jadi jerk..tapi x nmpk larh sebab background blog kite putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a..kalo cam tu,try ambil yg pattern lain

      Delete
  5. Bagaimana cara mengubah font size pada entry di blog skin?

    ReplyDelete
  6. Nak tanya boley ?.Kalau baru buat blog.Then guna blogskin.Nak letak lagu macam mane eh ?

    ReplyDelete
  7. tak jadi :(
    saya dah tekan ctrl + f tapi takde kod body } tu

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)