Tutorial Automatic Membuka New Tab Blogskin

Hey hey there!! hoola freiends ok harini Teacher Diya nak ajar korang macam mana nak bukak new tab tanpa perlu right click,kalau korang click ape-ape kat blog Diya,mesti akan jadi automatic new tab kan?




Jum start

1.Pergi>>Template

2.Then serentak tekan CTRL + F dan cari kod </html>

3.Ok then korang copy dan paste kod ni di bawah kod </html>

<!-- code for turning all non-blog links to new page links --><script type="text/javascript" language="javascript">var arr = document.getElementsByTagName("a"); //get all links in the pagefor(var i = 0; i < arr.length; i++){if(arr[i].href.indexOf("Your URL") < 0 //not links that are 'inside' blog&& arr[i].href.indexOf("javascript:") < 0) //not javascript linksarr[i].target = "_blank";}</script>

Save dan siapp..








25 comments:

  1. nice tutorial :). bolehlah cuba nnti.

    ReplyDelete
  2. ctrl F?F berapa eh?macam mana nak buat.dah try banyak kali but tak boleh pon :(

    ReplyDelete
  3. kakak saya dah try tpi tak jadi pun

    ReplyDelete
  4. Nabilah,tk jadi?? awak miss mane2 step kot

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. x jadi lah diya :( macam mana ye .

    ReplyDelete
  7. akak, nape tak jadi eh? dah banyak kali saya cuba :(

    ReplyDelete
  8. Tak ada kode html diatas kak.. nape?

    ReplyDelete
  9. makasi ya kak Diya
    saya dapat banyak pelajaran di blog kak Diya

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)