Tutorial Membuat Header Hover di Blogskin

 Click here for more inspiring photos!
Hey hey there!! assalamualaikum readers...ok harini Diya nak share dengan korang semua cara membuat header hover.maksud header hover yang Diya nak buat ini ialah bila cursor sentuh,dia akan berpusing dan hilang..macam best kan? jom try !

 p/s : Diya tak sure samada code untuk semua template sama tapi hopefully korang berjaya

1.Pergi >> Template

2.Serentak tekan ctrl + F dan search code .header  atau a:hover {

 3.Ok then korang kopi copy code bawah ni and pastekan dekat bawah code .header  or  a:hover {


.header:hover {
padding-left:160px;
-webkit-transition: 2s;
-moz-transform: rotate(360deg);
-webkit-transform: rotate(360deg);
opacity:.01;
mcm ni
 Ok preview dan save ..
err jadi tak? 

27 comments:

  1. thnx , menjadi :)
    Dah lame cari tuto ni ^^

    ReplyDelete
  2. Die menjadie tapi nape x berpusing -.- Btw thanks ajar >w<

    ReplyDelete
  3. Saye jumpa code a:hover { tuh tapi code bawah dia tak same macam dalam gambar yang kak Diya tunjuk tuh . Pastuh biler buat tak jadi lah :(

    ReplyDelete
  4. saya ambik yg ni tau akak.menjadi tp x pusing.thanks Kak Diya.

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)