Tutorial Membuat Status Box Ver.1 di Blogskin

 


Hey hey there!! wahh lamanya tak pegang keyboard buat tuto..sori sangat² to all yang ada tanya soalan tapi Diya tak sempat reply..sori sangat² k. 
Ok tuto Diya harini adalah cara nak buat status box di blogskin.Status korang akan gerak² dalam box ..aa amacam??  Jom start..ehh!! tunggu dulu,mula² korang pergi sini dulu untuk menentukan kat mane korang nak letak status box korang tu

 1.Pergi >> Template

2.Then korang  ikut je tuto Diya yang dekat sini

3.Ok da selesai korang copy code bawah ni and pastekan dekat mana-mana tempat di sidebar korang 

<div style=" position:absolute; top:0px; left:10px; width:200px;"><center style="text-align: right;">UP TO THE SKY</center><div style="Background-image:url(URL BACKGROUND); repeat; padding: 5px; border:1px solid #DCDCDC; filter:alpha(opacity=1.5); border-radius:5px;"><center><marquee>STATUS KORANG</marquee></center></div><div style=" position:absolute; top:50px; left:20px;"></div></div> 

HIJAU : Nama kotak status korang
UNGU : nie url background update status korang
BIRU : yang nie colour for  border , boleh ambil dekat SINI
MERAH : yang nie status korang

Untuk background kalau korang tak tahu nak ambik dekat mane,boleh ambik yang Diya kasi ni k

http://2.bp.blogspot.com/-zafRXX4ubXI/Tf1YaA9Ab4I/AAAAAAAAA90/oyMs-ZB-o74/s1600/vintagebackground+%25282%2529.png
 http://3.bp.blogspot.com/-kBup9uy43Bs/Tf1YatBReaI/AAAAAAAAA94/xu3Sovi_MNI/s1600/vintagebackground+%25283%2529.png
 http://3.bp.blogspot.com/-K6YvrA9Qdsk/Tf1YbFmRp3I/AAAAAAAAA98/DMZfs6c0qd8/s1600/vintagebackground+%25284%2529.png
 http://1.bp.blogspot.com/-6vRluJIBF6U/Tf1YblWdFHI/AAAAAAAAA-A/nwqUN4vS5ok/s1600/vintagebackground+%25285%2529.png

http://3.bp.blogspot.com/-rdrnJmjMQTA/Tf1Zh2hlwTI/AAAAAAAAA-E/T9FSTLZaEcU/s1600/vintagebackground+%25281%2529.png 


 -kalau nak ambik pape,sila komen dulu k-

 




28 comments:

  1. awak , awak ! saya amek satu tau ~ thanks cik diya

    ReplyDelete
  2. thankk :)) ..
    kitaa ambil satu :D

    ReplyDelete
  3. Akak..saya ambik yang pink punye kaler eh?

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum . kita nak amek :)

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)