Tutorial menambahkan Widget Sendiri Pada Sidebar di Blogskin

Hey hey there!! hai semua..tutorial ni memang ramai sangat yang request kat Diya..memang susah nak buat tapi DIya try je.

1.Ok firstly korang tengok la dekat mane korang nak letak widget korang.Contohnya:

2.Then lepas korang da decide nak letak dekat mana widget tu , korang cari pulak tajuk sidebar  yang dah ada di atas/bawah widget yang korang nak letak(rujuk step 1).Contohnya:

                                                  
3.Lepas tu,korang pergi >> Template
Serentak tekan ctrl + F dan cari tajuk sidebar yang dah ada di bawah/atas widget yang korang nak letak.
Contohnya:


4.Ok then bila korang da buad step 3 tu,korang akan jumpa anak-anak codes yang macam ni kan?

5.Then kalau korang perhatikan anak-anak kod tu,dia akan ada kod </div> 

6.Ok korang serentak tekan ctrl+ c dan copy code bawah ni
<div class="bar"><div class="main-title">Tajuk Sidebar KOrang</div><br><center>AYAT/GAMBAR/WIDGET KORANG DI SINI</center></div>




ermm,,jadi tak? Diya tahu memang pening sikit kan? tolong komen k

28 comments:

  1. Camane na wat kotak dlm entry blogskin ....

    ReplyDelete
  2. dear , knp takk klua pon gamba , letak url klua url jaa . tade gamba ? bole trang kan taakk ? plzz ~

    ReplyDelete
  3. nak paste code tu dekat mane ? =,=

    ReplyDelete
  4. dekat mana2 tempat yg awak nak.mcam dkt bawah lagu ke ape ke

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah kak...Jadi :D Thanks :*

    ReplyDelete
  6. nak letak iklan nuffnang semua tu dekat blog skin macam mana ek??pening lah..huhu

    ReplyDelete
  7. diya, sye xpham lar, pening wt bnde niy huhuhu ~~~ @_@

    ReplyDelete
  8. nak letak gambar kat tepi tepi blog to amacam lak ? ? Tolong tuto :)

    ReplyDelete
  9. tq diya semua tuto blogskin diya menjadi kt blog saya..

    ^__^

    ReplyDelete
  10. pening je,,dah buat byk kali dah,,huhuhu

    ReplyDelete
  11. salam macam mane nk letak list entry kat side bar..?

    ReplyDelete
  12. yeayy ! menjadi ! Nice tuto . saye ambil ye kak. :) Thanks :D

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)