Segmen: LUPUS Awareness Month


 photo dividerwarnawarni_zps85654392.png
Assalamualaikum semua.Waktu baca blog Deno,mula-mula memang tak tahu apa itu SLE? Korang semua tahu? Kalau tak boleh ke blog http://dayangdeno.blogspot.com/ 

Banyak sangat-sangat info kat blog Deno pasal SLE.Yup memang kita rasa yang mungkin kita takkan dapat SLE ni .Sebab apa? sebab kita tak ada awareness pasal SLE..kita rasakan yang kita sihat.Tapi ingat Allah S.W.T Maha Agung.sesiapa je boleh dapat kalau takde kesedaran.

http://dayangdeno.blogspot.com/p/apakah-sle.html

And Diya pun tak ketinggalan join Segmen: LUPUS Awareness Month by Deno ni.

Tak lupa jugak,Diya pun kembangkan sikit minda ni.Selain blog Deno,korang jugak boleh terus ke  website http://www.lupusmalaysia.org/

Kat situ,korang boleh bantui dengan menderma,kempen dan banyak laa.



Boleh jugak tahu lagi info-info pasal SLE kat situ



Hubungi PSLEM
No.TALIAN BANTUAN: 03-7957 7672
Masa: 9.00 pagi - 9.00 petang (12 JAM)


Dan ini bannernya.

Ada dua banners.setiap banner ada maksud tau
Maksud
Maksud utama jam rama-rama tu sebenarnya ialah masa.Macam yang dalam blog Deno ada kata
:ramai di antara kita masih belum mengenali penyakit SLE yang merupakan penyakit kronik yang juga boleh membawa maut
Jadi,banner ni melambangkan masa.Masa yang
ada untuk kita semua sedar pasal SLE sebelum terlambat
sebab masa berputar,jantung berdenyut.Allah jua yang tahu :)



Maksud
Background Ungu : Warna untuk pertumbuhan spiritual falsafah kejayaan dan sikap yang positif
Rama-rama : Butterfly Rash

Jadi buat Deno,Diya (ehh D-D :) harap Deno kuat dalam mengahadapi cubaan ni ya.Insyaallah orang bersabar ganjarannya besar :)

Selamat bersegmen taggies:

 photo sain_zpsee968bcf.png

3 comments:

  1. wahhh... siap ada 2 banner la... cantik2!

    terima kaish diya sbb support lupus awareness! diharap dgn penyertaan ini lebih ramai akan mengenali penyakt kronik ini... nama peserta akan di update drai masa ke semasa.. jgn lupa semka nama ya... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 akak...yup hope for the best too

      Delete
  2. Cantik and kreatif..salam perkenalan dari segmen yang sama..

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)