Tutorial Menukarkan Background Blog di Blogskin


Holaa..Assalamualaikum



Hey hey there!! Sori la sekarang ni Diya tak sempat nak update blog ni sangat sebab buzy sangat².Dulu kalau cuti,hari² wajib ada tutorial yang buat.Tapi tak ape,Diya akan pastikan at least seminggu sekali Diya akan buat tuto ok.


Baiklah sekarang ni jom kite buat cara nak tukar background blog kita


1.Pergi >> Template


2.Serentak tekan ctrl dan F atau  F3 dan cari kod

body {


3.Ok bila korang search kod tu,korang akan nampak dekat bawah dia akan ada codes yang lebih kurang macam ni kan


body {
background:url(http://2.bp.blogspot.com/Oitas/s1600/wood.jpg);
font-family: tahoma;
background-attachment:fixed;
cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-9/cur832.cur), auto;
}



Ok sebenarnya kod tu tak adalah sejibik macam yang Diya tunjuk.dia depend kat blog korang la.


6.Now,korang delete  tulisan yang Diya merahkan tu dan gantikan dengan code bawah ni


background:url(url background korang);

7.Gantikan dengan background pilihan korang.


8.Oh ya,! untuk perkataan fixed tu,sila tukar kepada repeat kalau background korang saiz dia kecik .

Preview dan Save ! 

Kalau untuk background,boleh ambil dekat bawah ni.Yang bawah ni background English Style.
Newest blog pattern,

http://i.imgur.com/fvZSl.png
http://i.imgur.com/4swV4.png
http://i.imgur.com/yojRi.png
http://i.imgur.com/XAVtV.png
http://i.imgur.com/4BCWk.png
http://i.imgur.com/zLT0y.png
http://i.imgur.com/yf4h1.png
http://i.imgur.com/MEivN.png
http://i.imgur.com/usseR.png
http://i.imgur.com/nCQDM.png
http://i.imgur.com/zTNsV.png
http://i.imgur.com/zwt5p.png
http://i.imgur.com/gPgB3.png
http://i.imgur.com/MHzZx.png
http://i.imgur.com/XSvAr.png
http://i.imgur.com/lFGT5.png
-kalau nak pape,sila komen dulu k-

Thanks :Noorayub
 

95 comments:

  1. saya amek satu juga yg warna pink tue :D

    ReplyDelete
  2. Akk Sye Buat Tk Jdi Pon , Di Tk Kluar Background , BG kosong .

    ReplyDelete
  3. semua cantek.. umu ambik satu yee! thanks! <3

    ReplyDelete
  4. kalo nak tukar background post mcam mna?

    ReplyDelete
  5. Hy diya,
    saya ambl 1 yang pink, thanks

    ReplyDelete
  6. hai . takde pape pun . dha buat sebijik macam diya tulis kat post . tapi tak jadi ..

    ReplyDelete
  7. Hai awak , thanks for the tuto .Saya amik satu ye:D

    ReplyDelete
  8. Fify amek satu :D Thanks. Cantik sangat.

    ReplyDelete
  9. tak kluar pon background yg amek kat atas..why??

    ReplyDelete
  10. terimakasih share tutor ney lama yaya cari :)

    ReplyDelete
  11. saya amik satu tauu. mekaceh :)

    ReplyDelete
  12. heyy, i amik satu ehh ;') thank youuu

    ReplyDelete
  13. kak , knpa bila sya dh tukar background yg akk buatkn tu , tulisan kt post sya mengecil ? cam ne nk besar kan ? and one more . macam mana nk besar kan ruang post , mcm kt blog akk , sya punya ruang post tu , sekangkang kera je .. :P

    ReplyDelete
  14. sis, amik yg purple :)) thankss !

    ReplyDelete
  15. saya nak ambik yang paling bawah tu. thanks. hihi.

    ReplyDelete
  16. kak diya, saya ambik satu. thanks ye :)

    ReplyDelete
  17. Assalam, Thanks Kak Diya! Saya ambil satu ya. Tuto akak, semuanya menjadi. ^^

    ReplyDelete
  18. thanks a lot.Minta izin amik satu ye.Thanks

    ReplyDelete
  19. hi..ambik satu yee...thanks for the tutorials..help me a lot

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)