Tutorial Menukar/Menambah Cursor di Blogskin

Hey hey there!! hola..Disebabkan ramai jugak yang request dekat Diya tuto ni,so Diya pun dengan berbesar hatinya nak share dengan korang cara nak tambah/tukar cursor.


1.Pergi >> Template

2.Then serentak tekan ctrl + F dan search for kod  body {




3.Then korang tengok dekat bawah kod  body { ,dia akan ada macam anak anak codes kat bawah dia kan?? Ok korang cari for code ini


cursor :url (http://....................................),auto ;



Jumpa??ok then korang sila,delete kod tu.

4.Lepas delete,serentak korang tekan CTRL + F dan cari pulak kod <html>


5.Then korang paste kod cursor korang dekat bawah kod <html>


Kepada korang yang tak jumpa kod macam step 2 dan 3 ,korang buat terus step 4 ok.
Di mana nak cari cursor yang cute?? Klik sini 

31 comments:

  1. Jadi , tapi sekejap jea . Pastuh jadi cursor biase balik . Kenape eh ? :(

    ReplyDelete
  2. Kak Diya !! Tak jadi lah yang cursor tuh .. jadi tuh jadi tpi tk boleh nak click dkat mane2 tolong kak diya !!!

    ReplyDelete
  3. kak diya .. x jdik la cursor tu..cam ne nie..??

    ReplyDelete
  4. Hurmmm,, tak jadi lahhhh... Cane ni....

    ReplyDelete
  5. sedih xdapat cari code url cursor :'(

    ReplyDelete
  6. akak?syer dh dpt dah semua tu..tpi cm ne nk letak nme yg kita dh buat kt pizap tu?

    ReplyDelete
  7. Yeahhh berjaya . Thanks Kak Chumil's !!

    ReplyDelete
  8. cantik blog awak
    done to follow you
    follow back :)
    www.yayacendana.com

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)