Maxi Dress


Hey hey there! Assalamualaikum semua =) 

Recently memang kita selalu tengok ramai local celebrity or even international celebrity yang selalu pakai maxi dress kan?  Sebabnya maxi dress ni boleh suit dengan any event.Sama ada formal,santai atau tak formal.

Tapi ramai yang kurang keyakinan untuk memakai maxi dress dengan alasan 'cutting' badan atau saiz mereka kurang sesuai untuk dipakai dengan maxi dress.Ada yang beranggapan bahawa orang ada badan tinggi,langsing atau senang cakap 'banana-shape-body' saja yang sesuai pakai maxi dress.

Hmm..definitely they are wrong !


Sebenarnya,semua orang sesuai pakai maxi dress.Tak kiralah yang berbadan gempal,kurus,rendah atau tinggi.Antara aspek yang perlu diambil kira semasa nak membeli maxi dress ialah design. Design atau rekaan pada maxi dress amat penting bagi memastikan individu yang memakai maxi dress ni nampak menyerlah.Tips menggayakan maxi dress
 (hujung rambut hingga hujung kaki)


RAMBUT ialah aspek yang paling penting yang semua orang perlu ambil kira.Fesyen rambut yang terbaik untuk digayakan bersama maxi dress  ialah 'up' ataupun sanggul.

atau


Lepaskan rambut dengan kerinting di bawah menampakkan gaya yang elegan.AKSESORI untuk dipakai dengan maxi dress tidak perlu terlalu 'heavy'.Lebih nampak santai sekiranya aksesori tidak dipakai langsung.Rantai yang pendek,simple dan subang yang comel boleh mencantikkan penampilan.'Bangles' juga boleh dipadankan sekali =)


KASUT yang paling sesuai dan selesa untuk dpadankan dengan maxi dress ialah sandals jika nak ke acara santai seperti jalan-jalan sebab sandals akan go flow dengan maxi dress.Any type of low platformed shoes (sandals, toms, etc.) is great with maxi dresses. 

Heidi Klum (Blu Moon), Rosie Huntington-Whiteley, Jessica Alba, Sienna Miller, Vanessa Hudgens (Armani Exchange)

Cuba tengok ni artis Hollywood pun pakai sandals atau flats dengan maxi dress.MAKEUP seeloknya natural sebab dengan free makeup ,akan menampakkan penampilan lebih santai.


Enjoy the tips? Ok,kepada readers semua yang masih tercari-cari dekat mana nak beli maxi dress yang cantik,berpatutan dan cantik,ZALORA ialah jawapannya !


Orait jom baca lagi tips yanag Diya nak kongsi untuk pilih maxi dress yang sesuai dengan bentuk badan.WARNA


Ok macam Diya cakap tadi,warna memainkan peranan penting dalam menentukan body cutting seseorang dan semestinya warna maxi dress yang sesuai untuk semua jenis saiz badan ialah solid-coloured.
Apa itu solid-coloured? Solid-coloured dress ni maksudnya dress yang ada warna sama dan tak campur dengan warna lain.Senang cakap solid colour ni ialah colour plain.Atas sampai bawah maxi dress,warna sama saja.


Kalau kita shopping di Zalora,readers semua tak perlu pening nak cari warna maxi dress yang readers semua nak sebab bagi memudahkan semua customers , di kiri website Zalora ada menyediakan colour filters.
Maksudnya anda semua hanya perlu click warna apa yang anda nak,then semua maxi dress yang ada warna tu akan ada.

Antara solid-coloured maxi dress yang ada di Zalora yang sesuai dengan semua potongan badan.


Pleated Maxi Dress with String Belt

Embellished Dress


Embellished Dress


Sleeveless Maxi Dress

PATTERN VS BODY SHAPE


Mungkin ada yang tak tahu pemakaian maxi dress yang bercorak atau printed sebenarnya boleh menggambarkan ilusi bentuk badan kita.


ORANG YANG MEMPUNYAI SAIZ RENDAH disarankan agar memakai maxi dress dengan corak vertical atau menegak kerana akan menampakkan ilusi tinggi.

Jangan risau! Koleksi maxi dress di Zalora ada menyediakan maxi dress dengan vertical pattern .

Two Toned Maxi Dress

Two Toned Maxi Dress


ORANG YANG BERBADAN TINGGI DAN LANGSING  pula bebas menggayakan apa jua corak maxi dress.Seeloknya horizontal design boleh menyerlah penampilan orang yang berbadan tinggi.

Horizontal-design dress yang boleh didapati di Zalora

2 in 1 Dress


Stripe Maxi Dress2 in 1 Dress


Casual Maxi Dress
Stripe Maxi DressCasual Maxi Dress


Casual Maxi Dress

Beautiful mix and match from Zalora =)ORANG YANG MEMPUNYAI SAIZ BADAN KECIL ATAU PETITE boleh bergaya dengan maxi dress yang mempunyai 'printed design' yang kecil-kecil seperti paisley atau polka dots.

Jangan risau,semuanya di Zalora ada (:

Victorian Inspired Evening Gown


Chocolate Martini Maxi Sundress


Chocolate Martini Maxi Shirt DressChocolate Martini Maxi Sundress


Spring Floral Maxi Dress


Butterfly Dress


Sleeveless Black Floral Print Midi DressMAXI DRESS & EVENTS

Ok yang paling menarik sebab maxi dress ni boleh dipakai dekat mana-mana events.Lagi best bila  http://www.zalora.com.my/ dah ada asingkan dan 'categorized' semua maxi dress ni mengikut events.
Casual

Thai Dye Maxi DressChocolate Martini Maxi Shirt Dress


Maxi Dress


Chocolate Martini Maxi DressParty

Laced Dress


Leopard Dress


Vibrant Maxi Dress


Embellished DressSpecial Occasions

Embellished Evening Gown


Off Shoulder Dress


Embellished Short Sleeves Evening GownFarhaan Dress


Workwear

EMELDA Chevron Cotton Print DressEMELDA Chevron Cotton Print Dress


Farhaan DressHaa macam mana ? Best kan maxi dresses di zalora? Diya yakin semua orang yang tengok maxi dresses di zalora mesti cair dengan koleksi-koleksi yang ada.

Hope my tips work the best on you girls !Conclusion

When it comes to dresses, the maxi dress is the king, or rather, queen, of summer outfits. These long, loose dresses are perfect for any occasion and evoke the carefree months of the summer season. Some people may think maxi dresses are not appropriate for curvy, short, pear-shaped, boyish, or busty women. However, with the right cut and design, women of any body type can wear this outfit. When it comes to wearing maxi dresses, women should also ensure they wear the right prints and accessories, as well as the right underwear.-eBay-


All pictures credit to www.google.com and beautiful maxi dresses from http://www.zalora.com.my/
1 comment:

What do you think? Leave a comment :)