Tutorial Membuat Bunga Sakura berguguran di blogskin





Hey hey there!! tahu tak bunga sakura tu ape? mesti tau kan.alaa yang ada dekat Jepun tuh..haa tu la!
Tapi kali ni korang tak payah pergi jauh-jauh cari bunga sakura sebab dalam blog korang pun akan ada.
Tak percaya!?


Jom tuto


1.Korang pegi ke Template


2.Click F3 dan search kod  di bawah

</table></body></head></html>


atau


</body>


3.Da jumpa? Ok copy code di bawah

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/sakura3.js"></script>

Pastekan di bawah kod </table></body></head></html> tadik.

4.Preview dan kalau da nampak bunga tuh,Save dengan hati yang girang ^


82 comments:

  1. nak share boley ?? nanti saya credit kan :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih :)
    singgah2 la yek ^^
    saya rajin singgah blog diya n followback kalau sudi :)

    ReplyDelete
  3. saya tak jumpa lah HTML tu dlm template saya. mcm mane eh ?

    ReplyDelete
  4. Sya ambil . Tq . Menjadi sudyhh . Hehe

    ReplyDelete
  5. diya,dah jadiklah..thnks dear.. :D

    ReplyDelete
  6. nnt saya creditkan ekk? sy nak copy tuto ni.. bole kann?

    ReplyDelete
  7. Kak Diya.. thx atas tutonya.. bolhlah sya cantikkan lgi blog.. hehe.. *^____^*

    ReplyDelete
  8. yay! da jadik..maceh, Kak Diya シ

    ReplyDelete
  9. YAY!!da jadik...maceh Kak Diya シ

    ReplyDelete
  10. Diya kenapa tak jadi ? saye tak jumpa bahagian , kene tekan F3 sampailah akhir .. tolong explain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis,kalau f3 tak boleh,serentak click ctrl + f ,ok^^

      Delete
  11. yeay! sudah menjadi pong! sye amek .thanks! diya..

    ReplyDelete
  12. hye. sudah menjadi . thanks diya! <3

    ReplyDelete
  13. thanks for the tuto. Dah menjadi :)

    ReplyDelete
  14. Tak menjadi..Saya punya tulis div, body dan html
    Nak tulis bawah html ke?

    ReplyDelete
  15. alaaaa yang mane F3???? x jumpeee~ =(

    ReplyDelete
  16. yea..dah jd...thanx...sudi2 ke blog sye ye

    ReplyDelete
  17. dh jadi,thanks for tuto tu ye kak :)

    ReplyDelete
  18. diya, kalau nk buang balik mcm mana? >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh kalau camtu,camtu carik balik kod die and delete balik

      Delete
  19. diya, saye dah buad dah.. tapi still the same la, tak jadi. tak keluar pun bunga sakura tue.. macam mane eah ?

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah, dah jadi! terima kasih akak!

    ReplyDelete
  21. salam perkenalan..follow adik juga.
    i did it..berjaya!!!!
    sukew tgk sakura berguguran d blog akak.
    terima kasih!

    ReplyDelete
  22. Kak,blh tuto pasal post templates kah untuk adik ernie hehhe..

    ReplyDelete
  23. punya penat mencari , rupanya bawah sekali .. finally , jadi jugak .. thank you :)

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. selalunya lepas paste coding tu kan kite click preview kan,dia akan kluar lambat ckit

      Delete
  25. saya nak mnta izin guna . thanks for all the tutorial.

    ReplyDelete
  26. Akak naper kalau save tempalte dia lmbat atau kena tunnguu

    ReplyDelete
  27. sya tak faham ah dekat nombor 2. tuh.
    nk buat macam mana ah??

    ReplyDelete
  28. Tak boleh lah kak :'( Tak jadi pun ..

    ReplyDelete
  29. X boleh ah kak..
    x jadi.
    masa tekan f3 tu keluar bende
    lepas saya pate tu saya tak tau nk search kat mana..
    kak boleh tolong jelaskan tak??

    ReplyDelete
  30. Wow .. jdilha .. thanks ye :D mmg bergune sgtt

    ReplyDelete
  31. Nak share, thanks. Nanti kasi kredit.

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)