Tutorial Welcome Note atas Header di Blogskin

 
aku dan dia time tecik2 dulu :D

Hey hey there!! Selamat petaaaang,,wahh ramai tanya Diya macam mana nak buat welcome Note atas header.Yeayy before that jom pegi serbu blog Kak Myra and say thanks kat dia sebab Diya belajar dan ambil Freebies tu pun kat dia .Tahu welcome note tu macam mana?? Tengok pic bawah nie




Ok jom buat

1.Pergi ke Template


2.Ctrl + F and search code </style>

3.Copy code bawah ni




4.Pastekan kod tu di bawah kod </style>


5.Gantikan tulisan merah dengan URL image



http://1.bp.blogspot.com/-nIFY8pU1Fg4/TkzBngK4OAI/AAAAAAAABg8/bMX0dE7C6V4/s1600/syamira1.png 


http://2.bp.blogspot.com/-jAieLvCpJqE/TkzB9v3hHNI/AAAAAAAABhE/rKv0jc_UGiA/s1600/syamira2.png 


                                        
http://2.bp.blogspot.com/-sQKh--PUVFA/TkzB9zoEvxI/AAAAAAAABhM/41uRsUn9aCE/s1600/syamira3.png 

yg nie dari blog nurin
http://4.bp.blogspot.com/-67JlZDegWKg/T7U2suneNhI/AAAAAAAAAsk/NrHqj3ZYoJ4/s1600/cuteonlineuser.png




http://2.bp.blogspot.com/-uJXFxah6km4/T7U22bZg-JI/AAAAAAAAAss/Mf9DEsceFRY/s1600/cuteonlineuser1.png
http://1.bp.blogspot.com/-o5yED0r3sv8/T7U26uVekEI/AAAAAAAAAs0/gyp-pqcDQVg/s1600/cuteonlineuser2.png


-Kalau jadi ke tak jadi ke sila komen k-
-Kalau ambil pape sila komen k-
:

98 comments:

  1. assalamualaikum..knape saye try buat x jadi ekk??

    ReplyDelete
  2. ainil najwa,klau x leh try paste dekat bawah kode </html>
    ape2 tlg komen k^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jadi la. tekan cntrl+F tak keluar pun code style my blog yg jenis baru punya liyanaalfa.blogspot.com

      Delete
  3. amik satu taau! thanks :D

    ReplyDelete
  4. hyeee...take one yerr tqq very much

    ReplyDelete
  5. cantik nian ini blog,, keren pisan uei :)

    ReplyDelete
  6. salam diya, nper benda tuh kecik eah? and tak nmpak coz keats sggt. :[

    ReplyDelete
  7. wah :D menjadi tenks yaa! ambik satu.

    ReplyDelete
  8. dah tekan ctrl + F tapi tak keluar pon code style ni.macam mana eh? lifelikeaflower.blogspot.com please reply :( at this email liyanaalfa97@gmail.com

    ReplyDelete
  9. cutenyaa . nadia amik satu kak :D

    ReplyDelete
  10. Menjadi . kak saye amek satu erk . tq kak .

    ReplyDelete
  11. Akk thanks so much . Luv u !!!!!!!!!!!!!11

    ReplyDelete
  12. saya amek yee . tenkiuu :)

    ReplyDelete
  13. sAYA AMIK yang hello world tu tauu .Mekasih :)

    ReplyDelete
  14. Ana ambik satu and thanks sbb sudi ajar

    ReplyDelete
  15. Saya ambik 1 ye..akak

    ReplyDelete
  16. Assalam..Kak diya boleh saya kongsi tutorial ni kat blog saya?

    ReplyDelete
  17. salam,akak...sy ambk satu..thanks..:)

    ReplyDelete
  18. Saya Nak Ambik Satu .. Terima Kasih .. ^_^

    ReplyDelete
  19. salam alaik saya dah buat tapi tak jadi macam mana yerk

    ReplyDelete

What do you think? Leave a comment :)