Susahnya menggunakan Classic template

Photobucket


hey hey there!! terima kasih to all yang masih setia membaca entry Diya....aish susahnya menggunakan Classic Template.Sebenarnya selama ni untuk blog Diya,Diya menggunakan classic template.Diya gunakan classic template ni sejak mula-mula register blog suatu ketika dahulu lagi sebab template lama Diya memerlukan classic template untuk ber-operasi,.(huh?) alaa template yang funky-funky dulu.ingat kan??Sebenarnya menggunakan classic template amatlah complicated dan agak menyusahkan kerana banyak sangat gadjet dan benda-benda yang new xml template boleh buat tapi,classic template tak boleh buat..dan sekarang bila Diya nak revert to new xlm template,dia jadi error..aduhh.So apa bezanya antara classic dan tempalate modern ni? inilah dia.


Screenshot old classic template tabs

classic template


Screenshot new xml DESIGN template tabs

new xml template


Tambahan pula,sekarang ni banyak sangat blogger menyediakan khidmat 'tutorial' .Jadi amat mnyusahkan dan memeningkan kepala untuk Diya mencari kod yang sesuai dan sama fungsinya dengan code dalam new xml template.
Contohnya kod utama yang paling kerap digunakan dalam new xml template ialah

]]></b:skin>
dan yang paling menyedihkan dalam,classic template tidak menyediakan kod tu,
p/s : kepada korang yang tahu kod apakah yang sesuai dan dama fungsinya dengan kod yang Diya cakap tu ,tolonglah kasi tahu Diya,ok?bunga3


untuk maklumat lanjut mengenai perbezaan antara classic template dan new xml template ,sini click

No comments:

Post a Comment

What do you think? Leave a comment :)