Tip menonton wayang


Hey hey there! Good title rite? yelah sekarang ni kan cuti sekolah.soo memang semua orang Diya rasa demam movie..macam -macam movie yang ada dekat pawagam sekarang.Misteri Jalan Lama,The Adventure of Tintin ,Aku Bukan Tomboy ,macam macam lagi la..sampai serabut kepala ,tak tau nak pilih movie mana nak tengok.Akhirnya,duit melayang kan? hhahaa..So hari ni Diya nak share dengan korang semua Tip menonton wayang.

kepada yang baru-baru nak menceburkan diri dalam arena menonton wayang, berikut adalah tip-tip menonton wayang yang PATUT diamalkan


Jangan buay spekulasi berkenaan cerita yang ditonton sepanjang waktu bersiaran dengan rakan sebelah.Tak suspen lah nanti.


Pastikan tahap kesihatan sesuai dengan cerita yang hendak ditonton untuk mengelakkan risiko mati terkejut.~ngee~. contohnya : Pirana (heee)Sila pastikan anda dimatikan,kalau tak nak kena sumpah seranah dan dimaki-hamun secara terbuka.Tidak payah la nak bawa bekal makanan macam nak pergi berkelah pula,buah durian pun tak boleh bawa.Terlalu menunjukkan emosi keterlaluan dan berlebihan juga amat tidak digalakkan.Nanti orang menyampah,Kalau tengah menderita batuk kokol dan selsema,silalah beredar dengan kadar segera.Janganlah mengada-ngadakan diri korang pulak nak tonton wayang tu.(hehe)
So,sambil pegang popcorn tengok wayang tu,ingatlah tips Diya ni yer...
Thanks and credit : Ujang Moy

No comments:

Post a Comment

What do you think? Leave a comment :)