Wanted maahey hey there!! petang ni disebabkan Diya ada masa free,soo Diya pun merajinkan tangan Diya ni nak belek website ptsone.com.my.then dekat buku baru terbit tu,ade la novel remaja ni .tajuk dia "Bagasi Merah Jambu "waa !! cantik tau cover depan dia..pink gituh.sejak pertama kaliku melihat wajah si dia,berdebarjantungku sepertinya aku tak ingin berlalu (percaya padaku)
.:104:.hope sangat Diya dapat buku tuh sebab Diya ni jiwa remaja and Diya tak baca novel cintan-cintun nih.so ni lah sinopsis dia.

Nadia obses kepada warna merah jambu. Misi mendapatkan bagasi merah jambu yang lama didambakannya tercapai. Nadia menamakan bagasi merah jambu itu sebagai Rosy.
Dalam masa yang sama, Nadia memenangi hadiah percutian di sebuah pulau peranginan dalam satu acara cabutan bertuah. Sudah tentu Nadia tidak sabar-sabar mahu bercuti di sana! Apatah lagi dia dapat menggunakan bagasi merah jambunya kesayangannya itu.

Dalam satu insidens semasa percutian itu, Rosy telah dicuri! Kehilangan Rosy membawa kepada rentetan hari-hari percutian yang mendebarkan kepada Nadia. Hadiah percutian yang dimenanginya bukanlah percutian indah seperti yang dibayangkannya. Percutian itu menjadi mimpi ngeri. Mungkinkah Nadia mendapatkan semula Rosy yang telah hilang? Dan, yang utama, adakah Nadia dapat menyelamatkan dirinya dan pulang mengajar ke sekolah?


kalau korang minat,apa tunggu lagi?? start engine kereta now ,gi Popular and MPH..LOLmrgreen

No comments:

Post a Comment

What do you think? Leave a comment :)